WordPress på egen hand

Om du inte driver ett företag eller är en privatperson som direkt, eller indirekt, har tänkt tjäna pengar på din webbsida är det sällan en bra idé att gå till en webbyrå. Det kommer nämligen mest troligt kosta mer än vad du har räknat med.

WordPress till din blogg eller webbsida

Det finns många bra resurser för den som vill bygga en webbsida på egen hand. Vi kan rekommendera den bok som IIS har givit ut som heter ”Skapa en webbplats med WordPress (pdf)”. Den går igenom hur man installerar och konfigurerar WordPress.

Egen domän?

Det man måste besluta sig för är också huruvida man vill ha en egen domän och webbhotellskonto. Har man bara tänkt komma igång med att blogga kan man registrera sig för en gratis blogg på wordpress.com. Vill man ha domännamn och kunna installera plug-ins får man köpa ett konto på ett webbhotell som t.ex. FS Data, City Network, Loopia, Surftown eller Binero.

Snyggare utseende

När man har WordPress på plats vill man nog ha ett lite annorlunda utseende än det standardtema som medföljer WP. Det enklaste sättet är att ge sig ut på tema-jakt. Man kan använda Google och söka efter ”Free themes wordpress”, eller varför inte titta på den utmärkta resursen av fria teman på wordpress.org?

Om du behöver hjälp med WordPress?

Då vänder du dig till wp-support.se eller andra forum. Det finns ingen möjlighet att ringa till någon då öppen källkodsprojekt som WordPress inte drivs på det sättet.