I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Vår favorit-plug-in har uppdaterats och vi bidrog

4 oktober 2011

I ett av de projekt som vi arbetar med, stötte vi på lite problem när det gällde att skapa en bra och användarvänlig rutin för kunden att uppdatera en specifik funktion på sin kommande webbsida. Vi ställdes inför två val.

  1. Utveckla något eget för att lösa problemet
  2. Hitta en lösning med plug-ins

Simple Fields blev lösningen

En av våra mest använda plug-ins till WordPress heter Simple Fields. Det är en plugin som i praktiken skapar fler fält att lägga innehåll i. Vi konstaterade ganska snabbt att Simple Fields skulle klara av det vi ville, men inte på optimalt sätt. 

Sponsrad utveckling

Vi tog kontakt med tillverkaren av pluggen, Pär Thernström, som råkade vara från Sverige. Vi frågade Pär om det var möjligt att bidra med sponsrad utveckling med de funktioner som vi behövde, vilket han ställde sig positiv till.

Nya fälttyper

Vilka specifika förändringar det handlar om kan ni läsa om antingen på Pärs blogg eller i changeloggen för pluggen, men det rör nya fälttyper.

Bra för oss, bra för andra

Det känns bra att vi har kunnat bidra till att göra en riktigt bra plug-in ännu bättre. Det känns också fantastiskt kul att det arbete som vi sponsrat, nu kan hjälpa andra att bygga ännu bättre administrationsgränssnitt i WordPress, till sina webbsidor.