I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Vad är väl en bal på slottet, när man kan bo i tält på #sswc?

24 augusti 2009

Vill börja med att ge kred till Hannes Skirgård som företrädde tält-sidan i Debate on. Väl förberett och med riktigt bra och mindre bra analogier kring ”Stuga vs. tält”. Debatten var mycket underhållande.

Så, intrycken av SSWC 2009? Riktigt många positiva, några negativa. Vi kör helt enkelt en kort plus-minus-lista:

+ Sessionerna. Alla (eller nästan alla) var riktigt bra. Favoriter var klart Simon Sundéns SEO-session samt presentationen av Twinglys projekt Shinobi (bjud-öl!). Även den halv-spontana sessionen med Linus gav många intressanta tankar.

+ Människorna. Den stämning som var på SSWC var det länge sedan man kände i ett sammanhang med människor som inte är nära vänner. Man var inte ett dugg orolig för att lämna saker utan tillsyn, alla var glada, trevliga och bara sköna.

+ Intrycken. Sammantaget gav SSWC mig, som relativt ny inom den ”sociala webben”, många tankar och idéer för framtiden. Det blir till att se hur man kan använda sig av dessa intryck framöver.

+ Tjärö. Vilken fantastisk ö.

+ Tälta. Det är inte varje dag man tältar om man säger så.

– Tiden. Tiden gick för fort och räckte inte till helt enkelt. Det var även många intressanta sessions som krockade vilket var lite synd.

– Uppkopplingen. Ja, många har skrivit att man inte saknade att inte ha någon uppkoppling, och detta stämmer till viss del. Jag har dock en känsla av att med en uppkoppling hade man nått ytterligare en nivå. Appcorns fina SSWC-app hade nog också fungerat bättre. Kan tillägga att mobiltäckningen (3G) var minst sagt skiftande och i princip oanvändbar.

– Tälta. Andra natten var det så jäkla kallt. Fosterställning och mer kläder hjälpte knappt.

Fler som bloggar om SSWC-09:

Gammelmedia om SSWC-09:

Bilder: