I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Tankarna bakom nya plucera.se

4 januari 2011

Igår blev det ett väldigt kort inlägg i all hast, sent på kvällen när vi jobbat i 14h, som i korthet bara talade om att nya plucera.se nu är live men att vi har lite kvar att fixa med.

Ny webbsida för nionde gången

Vill börja med att konstatera att vi för nionde gången totalt och sjunde året i rad, lyckats publicera en ny webbsida första arbetsdagen på nya året.

Portfolion återuppstår

Internt har vi kallat 2011-versionen för ”[intlink id=”planeringen-av-plucera-se2011-inleds” type=”post”]rebirth of the portfolio[/intlink]” och mycket av vårt tänk har vi lagt på just portfolion. Även om vi utseendemässigt har tyckt att vår portfolio har fungerat bra de senaste åren så har de varit en pina att uppdatera och underhålla. Därför var det viktigt nu att bygga den på ett sätt som gjorde det enkelt och snabbt att uppdatera. Vi tackar [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink] för de smidiga funktioner som automatiskt skalar bilder vilket bidrar i allra högsta grad.

Webbsidan växer

I och med att alla projekt nu ligger som egna sidor kommer vår webbplats att växa med ett antal sidor och på denna väg kommer vi fortsätta under året. Vi kommer skapa mer innehåll och fler sidor.

Bloggen är viktig

[intlink id=”blogg” type=”page”]Bloggen[/intlink] har växt till ett kraftfullt verktyg för att driva trafik till vår webbsida. Därför får den ännu mer fokus och vi gör urval av bloggposter att visa på de flesta sidor.

Designen

Att ändra design på webbsidan en gång om året gör att man ofta måste tänka om och tänka nytt. För årets webbsida valde vi ett retro-tema med bilder från omkring 50-talet. Därtill har vi valt att jobba med signalfärger och tydliga rubriker.

Vi lovar offert på 24h

Att skapa en offert på den typ av uppdrag vi oftast får tar inte väldigt lång tid om vi bara har ett korrekt underlag. Därför har vi nu satt upp ett [intlink id=”offert” type=”page”]offertunderlag för beställning av webbsida[/intlink] där vi lovar offert tillbaka på 24h. Detta givet att formuläret är tillräckligt ifyllt.

Webbsidan är ännu inte riktigt klar

Även fast webbsidan är live och ”kickin” så har vi några saker kvar att bygga in. Jag tänker dock inte avslöja dem ännu utan det får bli lite av en överraskning när de dyker upp.

Plugins

Utan plug-ins till WordPress hade sidan varit betydligt svårare att bygga och underhålla. Simple Fields är t.ex. oumbärligt. Sedan kör vi nu även med Yoasts SEO-plugg.