I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Så byggde vi plucera.se

18 januari 2010

Arbetet med plucera.se skilde sig egentligen inte speciellt mycket från [intlink id=”tjanster” type=”page”]arbete med våra kunders webbsidor[/intlink]. Vi gjorde en analys av vår tidigare sida, vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra. Vi gjorde en skiss, som arbetades om och om tills vi var nöjda med resultatet. Därefter kodade vi upp XHTML & CSS. Till sist byggde vi JS och implementerade sidan i WP.

Det som var lite nytt för i år vad att både Twitter-inläggen och [intlink id=”blogg” type=”page”]bloggen[/intlink] skulle ta en mer central roll och på ett bättre sätt vara en del av sidan. Sedan ville vi även hitta på lite roliga saker.

Att bygga in Flickr var en sådan grej. Att [intlink id=”tipsa-oss” type=”page”]vi ger 1.500:- för ett tips som leder till beställning av webbsida[/intlink] var en annan. Vi hade ytterligare saker som vi ville få in, men av olika anledningar har vi valt att vänta med dessa. Det är mycket möjligt att de kommer att dyka upp som uppdateringar längre fram.

När det gäller både Twitter och Flickr har vi valt att bygga in dessa enbart genom JS som körs på besökarens dator. På så vis belastar vi inte WP ytterligare och segar ner sidan med externa anrop som måste göras innan sidan visas.

Vad kommer att göras under året då? Mest troligt kommer [intlink id=”portfolio” type=”page”]vår portfolio[/intlink] byggas om något. Vi kommer rensa upp så att den inte är lika omfattande. Vår statistik visar nämligen att många referenser endast visas ett fåtal gånger. Vi tycker då det är bättre att visa upp de referenser som bäst representerar det vi kan producera.

När det gäller WordPress var det en hel del nya vinklar som vi fick ta oss an, med anledning av vår nya sida. Framförallt ser man vilken enorm resurs som finns i alla plugins. Just nu använder vi aktivt 12 plugins för plucera.se. Vi kommer gå igenom vilka plugins vi använder och varför i senare blogg-poster.