I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Rapport från första dagen av WordCamp Stockholm

23 oktober 2010

Vi landade redan igår och gick på den officiella förfesten #wpbar (träffade bl.a. @carnebro och @mikumaria). Därefter blev det vidare ut på stan och mer fest så i ärlighetens namn var vi ganska slitna i morse.

Frukost på hotellet följt av taxi till Tekniska muséet. 12.00 började första sessionen som blev WP och SEO med Nikke Lindqvist. Därefter har sessionerna avlöst varandra fram till nu då vi sitter och väntar på en talkshow följt av middag.

Bästa sessionerna idag

Den första sessionen med Nikke och den sista med Per Åström från TV4 var de som stack ut.

Nikke gick igenom en del SEO-tekniska saker man ska tänka på med WordPress och där får man nog säga att vi fick en och annan input som vi kommer ta med oss och fundera kring. Intressant också att han förespråkar endast %postname% i URL-strukturen när WordPress avråder från en sådan setup.

Per gick igenom hur TV4 nya medier använder [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink] och hur man använt gamla system tidigare och olika aspekter kring detta. Kul här att se att deras tänk och implementeringar mycket liknar de vi använder oss av i många fall.

Morgondagen

Vi får se vad morgondagen bjuder på. Det ska bli intressant att se vad som kommer kunna skapas under natten.