I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Att söka praktik hos oss

15 januari 2011

Vi får då och då frågan från elever på olika nivåer om att praktisera hos oss. Detta tycker vi är väldigt roligt.

Det är dock så att vi har en del krav på den som söker och vi tackar i många fall nej då de inte uppfyller de krav vi ställer. Att vi ställer krav beror på att vi tycker det behövs vissa förutsättningar för att den som praktiserar ska få ut något av att praktisera hos oss.

Personligen

Du ska vara öppen och framåt. Om du inte är beredd att ta för dig och själv ställa frågor och be om feedback kommer praktiken inte bli lyckad. Har du humor och vågar använda den så är det bra.

Kunskapsmässigt

Vi vill gärna att du har arbetat med webb eller design ett tag (detta givet att du söker praktik som berör webb eller design). I alla fall så pass länge att du har något att visa upp för oss. Bland det du visar upp räknar vi med att det finns saker som du producerat utanför skolan.

Ansökan

Din ansökan skickar du till oss via e-post. Du anger vilken period som du önskar praktisera samt om det är heltid eller endast vissa dagar i perioden. Du berättar vad du heter, vilken skola du går på och varför du vill göra praktiken hos oss. Vi vill också gärna veta vem du är som person så berätta gärna mer än mindre. Det är kul att veta vad du förväntar dig av praktiken, om det finns något speciellt du skulle vilja arbeta med och sist men absolut inte minst ska du skicka med arbetsprover. Du skickar det antingen som bifogade filer eller ännu bättre som länkar till webbsidor. Har du inga arbetsprover kommer vi inte kunna ta emot dig på praktik.

Under praktikperioden

När du är på praktik förväntar vi oss att du kommer någorlunda i tid, att du är hos oss och arbetar under den tid som vi kommit överens om. Vi förväntar oss att du tar egna initiativ och kommer med idéer kring vad du kan arbeta med. Om du vill och har fallenhet för det kan du få skriva på vår blogg om något ämne som intresserar dig. Du kommer också få skriva på ett sekretessavtal så om du är under 18 år kommer vi behöva även din målsmans underskrift.