I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Plugins till WordPress för mer innehåll

5 maj 2010

Vi kommer publicera ett antal bloggposter kring vilka WP-pluggar (vi kallar plug-ins för pluggar) vi använder och på vilket sätt vi använder dem.

Först ut är de pluggar vi använder för att visa mer innehåll än det som man lägger in i det vanliga innehållsfältet i WordPress.

More Fields

Den plugg vi använt mest. Med More Fields kan man lägga till ytterligare innehållsfält till sidor och inlägg. Har även möjlighet att sätta upp egna typer av innehåll men då finns det andra pluggar som gör jobbet bättre.

Magic Fields

En bra plugg att använda på en sida där man t.ex. vill ha både nyheter och blogginlägg. Man kan då skapa en ny innehållstyp (t.ex. Nyheter) som får en egen ikon men i grunden bara är inlägg som läggs i en viss kategori. Denna plugg lämpar sig också bra om man har t.ex. produkter att visa upp eller något annat innehåll som har samma typ av karaktär.

Frågan är också om denna plugg kommer fylla någon funktion när WordPress 3.0 släpps. Detta eftersom WP då får inbyggt stöd för att hantera fler innehållstyper.

Det finns ytterligare några pluggar som vi provat, men de nämnda ovan är de enda vi använt oss av i skarpt läge. Nämnas bör dock Flutter som är den plugg som ligger till grund för Magic Fields, men som inte har uppdaterats på nästan ett år.