I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Plug-ins till WordPress vi använder, del 2

26 oktober 2010

Här kommer fortsättningen på vår lista med plug-ins till [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink]. Se även [intlink id=”plug-ins-till-wordpress-vi-anvander-del-1″ type=”post”]del 1[/intlink]

Lightbox Plus

Lightbox Plus implements ColorBox as a lightbox image overlay tool for WordPress.

Kommentar

När vi visar full-size-bilder i helskärmsläge.


Login LockDown

Adds some extra security to WordPress by restricting the rate at which failed logins can be re-attempted from a given IP range.

Kommentar

En enkel säkerhetshöjare som helt enkelt spärrar användarnamnet vid för många felaktiga inloggningar. Om någon skulle ge sig på att gissa ditt lösenord får de alltså endast några få försök innan de stoppas.


Magic-fields

Create custom write panels and easily retrieve their values in your templates.

Kommentar

Vi har inte använt Magic-fields jättemånga gånger, men i de fall vi har använt det är det ett bra sätt att förenkla för en administratör. Genom att skapa separata paneler för inlägg i vissa kategorier kan man hjälpa användarna att stoppa inlägg i rätt kategori.


More Fields

Add more input boxes to use on the write/edit page.

Kommentar

More Fields är på väg att fasas ut hos oss just nu, vilket vi [intlink id=”ny-favorit-for-mer-innehall-i-wordpress” type=”post”]bloggat om tidigare[/intlink]. Simple Fields är väldigt mycket mer flexibelt och enkelt att arbeta med.


Page Comments Off Please

This plug-in un-checks the ”allow comments” and ”allow trackbacks/pingbacks” checkboxes by default for new pages while leaving the default behavior for posts alone.

Kommentar

Det är sällan vi vill ha kommentarer på sidor, med denna enkla plugin behöver vi inte avmarkera dessa kryssrutor för varje ny sida vi skapar.


Page Management Dropdown

Adds a link to edit each individual page to the Pages admin menu.

Kommentar

En plugg som vi inte använder så mycket längre. Efterhand som antalet sidor växer blir denna plugg mer och mer oanvändbar.


RB Internal Links

Link to other blog posts and pages without specifying the full URL.

Kommentar

Interna länkar är ett problem i WordPress idag då det inte finns något inbyggt system för att hantera dem. Denna plugg gör jobbet även om det nog kunde gjorts enklare. Nästa version av WordPress ska ha inbyggt stöd för interna länkar och antagligen kommer denna plugg då bli överflödig.


Redirection

Manage all your 301 redirects and monitor 404 errors

Kommentar

Denna plugg-in använder vi på två sätt. Dels används den när en gammal webbsida flyttas till WordPress och man inte vill förstöra de in-länkar som finns till de gamla sidorna. Den används också i de fallen då en undersida i sin tur har ett antal undersidor men inget eget innehåll. Med denna plugin styr man då vidare besökaren till den första undersidan.


Regenerate Thumbnails

Allows you to regenerate all thumbnails after changing the thumbnail sizes.

Kommentar

Mycket användbar under tiden man bygger upp en webbsida. Skalar om och skalar nya storlekar enligt de inställningar man definierat i functions.php


Revision Control

Allows finer control over the number of Revisions stored on a global & per-type/page basis.

Kommentar

I uppbyggnadsfasen av en ny webbsida kan antalet revisioner bli många och då ta upp onödigt utrymme i databasen. Med denna plugg får man bra möjligheter att styra och begränsa detta.


SexyBookmarks

SexyBookmarks adds a (X)HTML compliant list of social bookmarking icons to each of your posts.

Kommentar

Används i vissa fall för de webbsidor som även har blogg.


Similar Posts

Displays a highly configurable list of related posts.

Kommentar

Gör sitt jobb med att länka till andra inlägg som är relaterade.