I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Plug-ins till WordPress vi använder, del 1

26 oktober 2010

På det nyligen avslutade WordCamp Stockholm var där en workshop som tog upp olika [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink]-pluggar. Vi missade tyvärr den, men man presenterade en lista över bra plug-ins.

Med anledning av detta tänkte vi presentera de plug-ins som vi använder oss av på vår och våra kunders webbsidor. Detta är i princip del ett av vår kompletta lista. Resterande delar kommer senare under dagen.

Borde vi byta ut någon mot någon bättre?

All in One SEO Pack

Out-of-the-box SEO for your WordPress blog.

Kommentar

Den SEO-plugg vi använder mest just nu. Väldigt enkel att arbeta med och gör sitt jobb. Den enda nackdelen är att den inte fungerar när man använder WPML för att köra webbsidan på flera språk. Nu har dock yoast släppt sin SEO-plugg och vi får se om den konkurrerar ut All in One.


article2pdf

This plugin let your visitors download an article as PDF file

Kommentar

Om man vill kunna erbjuda stöd för att med ett klick exporteta sina sidor eller inlägg till PDF fungerar denna plugg bra. Skulle dock kunnat göra ett ännu bättre jobb om den tagit med lite mer av desginen eller haft större möjlighet att påverka utseendet.


Attachments

Attachments gives the ability to append any number of Media Library items to Pages, Posts, and Custom Post Types

Kommentar

En plugg vi inte använder speciellt ofta, men den gör jobbet bra. Används om man t.ex. enkelt vill kunna skapa ett bildgalleri eller liknande.


cbnet Ping Optimizer

Saves your wordpress blog from getting tagged as ping spammer.

Kommentar

En plugg för att få lite bättre kontroll över WordPress ping-inställningar. Vi använder den också då Multisite inte har något bra interface för att lägga in ping-adresser för de enskilda siterna.


CMS Tree Page View

Adds a CMS-like tree view of all your pages, like the view often found in a page-focused CMS.

Kommentar

En riktigt bra plugin som borde vara standard i WordPress. Hantera hela sidträdet eller träd av Custom Post Types för den delen.


Contact Form 7

Just another contact form plugin. Simple but flexible.

Kommentar

Välbekant för de flesta som arbetar med WordPress. Contact Form 7 har många bra inställningsmöjligheter.


FeedWordPress

Simple and flexible Atom/RSS syndication for WordPress

Kommentar

Används bland annat för de av våra kunder som hämtar sina pressmeddelanden från AktieTorget. Vi använder i det fallet dock ett antal filter och hooks för att få det bra.


FT Password Protect Children Pages

This plugin does one thing. If a page that is password protected has children pages, all children pages will be protected with the same password

Kommentar

Om man vill skapa ett lite större ”område” av lösenordsskyddat innehåll fungerar denna plugg bra.


Google Analyticator

Adds the necessary JavaScript code to enable Google’s Analytics.

Kommentar

Lägger till Analytics spårningskod. Det finns ett antal andra pluggar som gör samma sak men vi har inte sett någon anledning att byta till någon annan.


Google XML Sitemaps

This plugin will generate a special XML sitemap which will help search engines like Google, Yahoo, Bing and Ask.com to better index your blog.

Kommentar

Egentligen använder vi inte denna plugg just nu. Den har nämligen inte stöd för Multisite och tyvärr finns det inte heller någon ersättare. Vi hoppas bara att den kommer uppdateras snart.


HeadSpace2

Meta-data manager on steroids, allowing complete control over all SEO needs such as keywords/tags, titles, description, stylesheets, and many many other goodies.

Kommentar

HeadSpace använder vi endast då vi kör med WPML på sidan. Bristen i All in One är att title- & description för startsidan sätts i pluggens inställningar vilket gör att det inte går att ha olika information på de olika språkens startsidor. Detta problem gör att vi måste använda HeadSpace i dessa fall.