I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Ny favorit för mer innehåll i WordPress

19 augusti 2010

Vi har tidigare skrivit om [intlink id=”plugins-till-wordpress-for-mer-innehall” type=”post”]plugins till WordPress för mer innehåll[/intlink]. Vi nämnde bl.a. pluggarna More Fields & Magic Fields.

Custom post types ersätter inte Magic Fields

Nu när WordPress 3.0 har stöd för Custom Post types är det lätt att tro att Magic Fields inte längre fyller någon funktion. Det stämmer inte. Magic Fields är utmärkt om man t.ex. vill skapa egna inläggspaneler för vanliga blogginlägg men som ska tilldelas fördefinierade kategori-val. Man vill alltså fortsätta ha en blogg-rulle och slippa mecka med urvalskriterier i mallar osv.

Simple Fields ersätter More Fields

Till skillnad från Magic Fields vs. Custom Post Types har vi hittat en plugg som heter Simple Fields (utvecklad av en svensk vid namn Pär Thernström) och som till fullo ersätter More Fields. Med Simple Fields får man en helt annan flexibilitet i att skapa inställningsmöjligheter och fält för mer innehåll jämfört med More Fields och ger oss stora möjligheter att ge våra kunder ett ännu bättre CMS och gränssnitt för administration av sin webbsida.

Pär har också skapat en riktigt bra plugin vid namn CMS Tree Page View som underlättar mycket vid administration av websidan.