I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Måndag är praktikantdag – Webbyrå-veckan 46-10

15 november 2010

Måndag, ny vecka och första bloggposten i vår serie Webbyrå-veckan.

Denna veckas måndag har skiljt sig ganska mycket från normala måndagar. Vi brukar börja veckan med en snabb städning. Idag blev det inte så.

Måndagar är praktikantdag

På måndagar har vi vår praktikant Adam från John Bauer-gymnasiet i Ängelholm på plats. Han arbetar just nu med att ta fram en ”uppgraderar”-sida som ska användas när vår WordPress-installation går in i sk. ”maintenance mode”. Detta sker då vi t.ex. uppgraderar någon plug-in.

Att det inte blev som vanligt beror på att vi är ganska hört tyngda just nu av deadlines. Vi arbetar bl.a. med justeringar i en översättning av ett emissionsprospekt, till engelska. AW är den som fått ta på sig denna uppgift då övriga är fullt upptagna med andra saker.

Linda arbetar hemma

Måndagen är också olik på det sättet att LP arbetar hemifrån denna dag. Där arbetar hon bl.a. med en kinesisk version av en webbsida åt kund.

Design av spritsida

JG har arbetat huvuddelen av dagen med produktsidan till en kund som säljer sprit (tyvärr inte Systembolaget) men tillsammans med övriga på plats, och på distans, hade vi micromöte kring ett par andra webbsidor vi håller på med.

Micromöte använder vi regelbundet för att få flera ögon på det vi arbetar med och därmed förhoppningsvis kunna undvika en del problem som annars kan uppstå. Detta tycker vi också leder till ett bättre slutresultat.

Lunch lite försenat

För att kunna leverera det översatta prospektet vid lunch och slutföra några andra saker fick lunchen bli lite senare än vanligt. Därför höll vi idag lunch omkring kl. 13.15.

Diskussioner kring bilder på undersidor

På eftermiddagen blev det lite diskussion kring placering och framför allt variationer av bilder som ska placeras invid text på undersidor. Vi testade lite olika varianter men kom fram till att vi inte kunde ta beslut förrän vi fått de riktiga bilderna från kunden.

Måndagsmöte på eftermiddagen

I vanliga fall brukar vi ha veckomöte eller, som vi kallar det, måndagsmöte på förmiddagen, i samband med frukost. Idag blev det dock skjutet till eftermiddagen. Vi började måndagsmötet med feedback och synpunkter till vår praktikant. Därefter blev vi avbrutna av en annan elev från John Bauer-gymnasiet som skulle ställa lite frågor till AW om att driva en webbyrå. Vi beslutar sedan att flytta veckomötet till tisdagen.

Under dagen har det också kommit in några nya intressanta förfrågningar som vi ska ta tag i.

Karaktärer

  • AW – Andreas Wedberg
  • JG – Johan Gustafsson
  • DS – Dan Svensson
  • LP – Linda Pettersson