I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Köpa en webbsida? Detta ingår

16 september 2010

Vi får ofta frågor kring pris på en webbsida. Denna fråga är alltid lika svår att besvara utan att närmare sätta sig in i vem kunden är och vad man vill göra. Det vi dock kan säga är att det i grunden inte skiljer sig speciellt mycket från en sida till en annan utan det som påverkar är snarare hur mycket ”extra” man vill ha.

Vad får man på köpet?

Det som kanske är mer intressant är vad man får när man köper en webbsida. Vad ingår i priset? Förutom det faktiska arbetet med att designa och koda själva webbsidan kommer här en lista på saker som alltid ingår.

  • Kunskap om hur webben fungerar – I priset ingår vår mångåriga erfarenhet av att arbeta med webben. Vi har bra koll på såväl trender som användbarhetsfrågor.
  • Genomlysning av verksamheten och budskapet – I och med arbetet med webbsidan så sker det en naturlig genomlysning av kundens verksamhet och budskapet som man förmedlar. Kanske dyker det upp frågeställningar som gör att man ytterligare kan förtydliga sitt budskap.
  • Skräddarsydd och unik design – Vi återanvänder aldrig tidigare skisser eller producerad kod. Varje kund får en unik och skräddarsydd design.
  • En webbsida som följer standarder – Vi jobbar med XHTML och CSS och ser till att webbsidorna validerar mot W3:s standarder.
  • En webbsida som fungerar i alla webbläsare – Som standard ingår att vi kontrollerar att webbsidorna fungerar bra i Internet Explorer 7 & 8, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome och Opera. Vi kan också erbjuda stöd för [intlink id=”internet-explorer” type=”post”]Internet Explorer 6[/intlink], även om vi ogärna gör det.
  • Möjlighet att uppdatera webbsidan på egen hand med ett användarvänligt verktyg – Vi lägger upp alla webbsidor i [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink], en produkt baserad på öppen källkod. Med WordPress kan man själv uppdatera sidan och dessutom på ett väldigt enkelt sätt. Vi låser inte våra kunder till oss som leverantör heller.
  • Möjlighet till hjälp med framtida uppdateringar – En webbsida som inte uppdateras är dömd att misslyckas. På något vis behöver man hålla sin webbsida uppdaterad. Vill man inte själv göra dessa uppdateringar finns vi tillgängliga och kan hjälpa till.