I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Intervju med vår VD Andreas Wedberg

9 juli 2010

Turen har kommit till högsta hönset, vår VD. Andreas startade Plucera 2003 men har erfarenhet från professionellt arbete med webb sedan 1998.

Känns det inte konstigt att intervjua sig själv?

Jo, en aning, men om vi skulle få fram en intervju med mig var detta nog enda lösningen. Det klurigaste är att man måste formulera saker i tredje person.

VD, låter bra, vad är dina egentliga arbetsuppgifter på Plucera?

Förutom att ha det övergripande ansvaret för verksamheten jobbar jag numera mest med sälj och marknadsföring inom webbområdet.

Numera?

Ja, min bakgrund är ganska långt ifrån sälj då jag tidigare har varit väldigt teknik- och programmeringsinriktad. Bakgrunden är nyttig då jag tidigt kan förutse ev. problem och kostsamma lösningar och istället försöka få kunden in på ett enklare spår.

Pluceras verksamhet ser annorlunda ut idag jämfört med 2003, berätta!

Det är ganska mycket som har förändrats genom åren. Främst har man insett att man inte ska försöka erbjuda allt till alla, alltså istället fokusera på de bitar som man kan och gör riktigt bra och sälja dessa. Rent praktiskt har vi även ändrat vår verksamhetsinriktning från tekniskt till mer design, layout och grafisk kommunikation.

Berätta om något roligt som hänt på Plucera

När vi skulle flytta in på vårt första kontor 2003 så hade vi tillfälliga lokaler som vi var tvungna att lämna och dagen innan hade vi ingen aning om var vi skulle ta vägen. Vi råkade köra förbi en byggnad på väg till lunch och såg en skylt med texten ”lokal ledig”, ringde upp och så löste det sig.

Webb eller print?

Jag får vara tråkig och svara båda. Dock väljer vi att fokusera mer mot webb då det är enklare för oss att utmärka oss där. Jag ser det dock som en styrka att kunna erbjuda båda.

Hur ser marknaden ut inom webb nuförtiden?

Vi känner av ett ökat intresse inom webb i allmänhet. Även vår fokusering mot WordPress verkar vara intressant då vi får många förfrågningar.

Vad händer med Plucera framöver?

Vi har sedan en tid tillbaka satt upp nya målbilder för verksamheten. Bland annat är vårt mål att öka omsättningen ganska ordentligt vilket bland annat för med sig att vi kommer behöva anställa nytt folk.

Inom vilka områden kommer Ni söka folk?

På lång sikt behöver vi folk till alla delar av verksamheten. Mest troligt kommer vi dock förstärka på produktionssidan först, alltså designers och kodare.

Vad kommer det mer innebära?

Att vi behöver mer lokalyta och det känns faktiskt bra att den biten redan är klar. Vi har nyligen skrivit på avtal för att dubbla vår yta på järnvägsstationen i och med att vi också hyr lokalen brevid.

Vad ska du göra i sommar?

Lite blandat. Kommer börja med att renovera köket hemma vilket ska bli intressant. Därefter blir det en stor födelsedagsfest när man fyller jämnt. Hoppas också att det blir en del timmar på stranden.

Då tackar jag för denna lilla pratstunden med mig själv och önskar alla besökare en trevlig sommar!

  • [intlink id=”intervju-med-var-webbdesigner-dan-svensson” type=”post”]Läs även intervjun med vår webbdesigner Dan Svensson[/intlink]
  • [intlink id=”intervju-med-var-designer-johan-gustafsson” type=”post”]Läs även intervjun med vår designer Johan Gustafsson[/intlink]