I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Internet Explorer

25 januari 2010

Alla använder en webbläsare för att surfa på Internet. Tyvärr använder ganska många webbläsaren Internet Explorer. Tyvärr använder många fortfarande gamla versioner av denna webbläsare. Detta är många gånger ett problem i vårt arbete.

Internet Explorer version 6 & version 7 har många problem med att visa webbsidor på korrekt vis. Med korrekt vis menar jag här enligt de standarder som W3 sätter upp. Detta leder till att vi många gånger tvingas lägga en hel del tid på att ”bygga runt” och ”bygga special” just på grund av dessa webbläsarversioner. Just version 6 har även flera gånger rapporterats ha stora säkerhetsbrister.

Nu har vi så stor erfarenhet att de flesta problem ”bygger vi runt” redan från början och slipper fixa i efterhand, men av någon anledning brukar det dyka upp nya ologiska problem som är svåra att förutse.

Vi har nu övergivit att lägga en ansenlig mängd tid på version 6, och detta ingår inte längre i våra offerter som standard. Detta innebär inte att sidorna inte går att använda med denna version, utan bara att de inte ser till 100% ut som i de andra versionerna och webbläsarna.

Vi uppmanar samtidigt alla med version 6 och 7 av Internet Explorer att uppgradera till version 8, eller byta till en bättre och mer säker webbläsare. Även om version 8 också lider av problem, är de faktiskt betydligt enklare att ha att göra med.