I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Hastighet och Disqus på plucera.se

29 november 2010

Vi är kanske inte direkt först ut :), men nu har vi gått över till Disqus som plattform för våra kommentarer.

Laddningstider

Anledningen är faktiskt inte främst kopplad till kommentars-funktioner eller kommentarer över huvud taget, utan till laddningstid på plucera.se.

Långsam spam-hantering

Vi har sedan en tid tittat på och försök förbättra laddningstiden på våra [intlink id=”wordpress” type=”page”]WordPress[/intlink]-sidor. I detta arbetet visade sig att vår anti-spam-lösning, WP-SpamFree, av någon anledning ska ha över sekunden på sig att generera sitt javascript, vilket vi inte tyckte var OK. Därför slängde vi ut den pluggen.

Akismet inte för oss

Vi tittade sedan efter ett alternativ och det vanligaste är att man använder Akismet (som utvecklas av samma bolag som driver WordPress.com). Vi har dock valt att inte använda oss av Akismet.

Disqus ger mycket på köpet

I och med att vi redan tänkt och deklarerat en övergång till Disqus, i och med [intlink id=”planeringen-av-plucera-se2011-inleds” type=”post”]#plucera.se2011[/intlink], så kändes det mer lämpligt att starta upp det redan nu. Till på köpet får vi enklare och bättre möjligheter att ta emot kommentarer.

Halverad laddningstid

Så hastigheten då, jo, vi har sänkt laddningstiderna drastiskt till ungefär hälften av vad de var innan. Detta har vi gjort genom att använda WP Super Cache, WP Minify samt plockat bort lite skräp. Sedan tidigare har vi implementerade sprites och gör anrop mot Twitter och Flickr asynkront från browsern.