I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Grafisk design till Printle

17 maj 2011

Printle.com är ett i raden av företag som erbjuder billiga och miljövänliga toners och bläckpatroner till skrivare. Man verkar i sju europeiska länder, Sverige, Storbritanninen, Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien och Österrike.

Ny design

Vi fick i uppdrag att ta fram en ny form och grafisk design för sidan. Man var ute efter att göra något nytt för att profilera sig på marknaden. Det är därför som man har det starka miljö-tänk-fokusen. Tanken är att tydligt visa hur mycket man kan spara på miljön genom att köpa återvunna toners. Man tar också på sig att plantera ett träd för varje kund.

Uppdaterad kundvagn/kassa

Det var viktigt för Printle att kapa hinder vid beställningar och vi tittade därför på ett nytt flöde för hantering av kundvagn och kassa. Tanken är att försöka uppnå en kassahantering på endast en sida istället för i flera steg.

Design & mallar

I vårt uppdrag ingick att ta fram en ny grundläggande design. Därefter skapade vi design och mallar för ett antal olika sidor. Dessa mallar har vi sedan byggt upp med xhtml och css. Printle har själva implementerat sitt back-office-system och programmerat all övrig logik. Det är också Printle som själva har lagt in allt innehåll inkl. översättningar.