I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Egenbyggda CMS på väg att försvinna?

11 mars 2010

CMS, eller publiceringsverktyg, har sedan ett antal år funnits i hur många olika varianter och utförande som helst. Det har nästan varit så att varje webbyrå måste ha ett eget CMS.

Frågan är hur många som kommer finnas kvar om ett antal år. Fördelarna för kunden bör vara i princip obefintliga om man jämför med ett externt system. Det kan klart vara så att varje byrå tycker att deras system är bättre än konkurrenterna, men i slutändan handlar det bara om att uppdatera innehållet på webbsidan.

Vi tror att man som webbyrå tjänar på att gå ifrån ett eget system. Man behöver inte lägga tid på nyutveckling och buggfixande, två saker som tar tid, resurser och kan vara svåra att genomföra.

Många byråer ser nog verktyget som en möjlighet att tjäna pengar. Det är en produkt man kan sälja och ta in X pengar i månaden eller Y pengar för en licens. Följden blir också att man låser kunden till sig och det blir svårare för dem att byta leverantör.

Vi har också varit där, vi har haft ett egenutvecklat CMS. Sedan ett antal månader tillbaka lägger vi dock inga nya kunder i det systemet utan riktar in oss helt på WordPress som plattform. Bättre för oss, men framförallt bättre för kunden.