I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

Den bästa nyheten i WordPress 3.0

17 juni 2010

Idag har så WordPress 3.0 äntligen släppts. Vi utser nu den bästa nyheten i den nya versionen. Ja, den bästa nyheten för oss då. Andra kanske har en annan uppfattning för just deras situation, men här kommer vår.

På tredje plats:

Multisite

Som det ser ut just nu kommer vi inte köra på Multisite, utan fortsätta använda WP Hive för att dela en installation på alla våra kunder. Det enda som Multisite erbjuder som vi inte får med WP Hive är en central inloggning. Däremot får vi istället helt rena WP-databaser och en smidigare domännamnshantering med Hive. I teorin borde i och för sig WP Hive kunna köra Multisite och då skulle intressanta situationer kunna uppstå.

På andra plats:

Meny-hantering

Det har pratats mycket om den nya menyhanteringen i WP 3.0 som ska ge nya möjligheter för hanteringen av menyer. Visserligen ser funktionen bra ut vid första anblick, men när vi börjar sätta den i kontext så känns det mer tveksamt. Den fungerar nog jättebra för att bygga en huvudmeny som aldrig eller sällan ska ändras, men saknar t.ex. dynamik för att skapa undermenyer på ett bra sätt. Troligen kommer vi dock använda denna funktion en hel del.

Och vinnaren är:

Custom Post Types

Detta är en riktigt bra sak och ger i princip den funktionen som [intlink id=”plugins-till-wordpress-for-mer-innehall” type=”post”]man får via Magic Fields[/intlink]. Med Custom Post types kan man bygga allt från enkla innehållsrutor till hela strukturer av t.ex. produkter eller annat.