I bloggen hittar du nyheter från Plucera Webbyrå

10 anledningar att använda WordPress som CMS

17 november 2009

Vi har genom åren nästan uteslutande använt oss av ett egenutvecklat CMS, eller publiceringsverktyg, för att uppdatera innehållet på de webbsidor vi producerar.

Det finns många fördelar och nackdelar med att använda sig av egenutvecklat. Vi har nu kommit till slutsatsen att nackdelarna överväger fördelarna och därför tagit beslutet att vi primärt ska använda WordPress som CMS-verktyg.

Många äro de som skrivit topp-listor om WP men här kommer vår 10-lista över anledningar att använda WordPress som CMS.

  1. Gratis – Ja, vi behöver inte betala någon för själva CMS-verktyget, och utan löpande utvecklingskostnader blir det billigare för oss och i slutändan för kunden
  2. Plug-ins – Det finns hur många plug-ins som helst. När det är något speciellt man vill göra hittar man nästan alltid den funktionen redan färdigbyggd som en plug-in.
  3. WordPress är ett blogg-verktyg – Allt för att börja blogga finns redan på plats, det blir inget extra man måste koppla på.
  4. Framtida utveckling – Eftersom WordPress har så många användare kommer verktyget mest sannolikt finnas kvar och vidareutvecklas inom en överskådlig framtid.
  5. Frihet för kunden – Kunden blir inte beroende av våra servrar, konfigurerade på något speciellt sätt, utan skulle ha möjligheten att flytta hela sin webbsida inkl. CMS någon annan stans.
  6. SEO – WordPress är riktigt bra på sökmotoroptimering, med några plug-ins blir det ännu bättre.
  7. Mallstrukturen – WordPress är så pass flexibelt att det faktiskt är möjligt att applicera vilken typ av design som helst.
  8. Enkelheten – Då en WordPress-installation sätts upp på ca 3min med väldigt få klick är man igång på nolltid.
  9. Dokumentation – Då WordPress är så väldokumenterat, både för oss, och för kunden som ska använda systemet, är resurserna för att hitta hjälp stora.
  10. Interaktion – Besökare kan på enkelt sätt interagera med webbsidan genom att t.ex. lämna kommentarer. Funktionen är inbyggd i WordPress